dilluns, 22 de febrer de 2010

Els pingüins



Hola, nosaltres, el Martí, la Noemí i l'Anna Maria us pengem més informació dels pingüins emperadors.

El pingüí emperador és el més gran de tots els pingüins i només viu a l'Antàrtida. Destaquen com a grans nedadors, per la seva particular forma de protegir-se del fred, pel peculiar viatge que realitzen a la recerca del seu lloc de cria.

Només se'l veu fora de les aigües antàrtiques poques vegades. Alguns exemplars arriben fins a Amèrica del Sud (Argentina i Xile), fins a Nova Zelanda i altres illes oceàniques dels mars del Sud.

Normalment viu més de 20 anys, fins i tot hi ha constància que s'han donat casos que arriben als 40. De mitjana, els adults fan 1.1 metres d'altura i pesen 30 quilos. A principi de l'any 2000, científics de la Base Antàrtica Marambio de l'Argentina, van localitzar una colònia de 1.70 metres d'altura.

El seu cap i les seves ales són negres, l'abdomen és blanc; el seu bec és llarg, punxegut i lleugerament corb en el seu extrem; les potes són de color gris i plenes de plomes fins a la meitat; presenta tons daurats als costats del coll.

El mascle té un plec a l’abdomen que li serveix de bossa per incubar l'ou i cuidar la cria.

Les cries estan cobertes per un espès plomatge gris, més llanós i opac que els adults. Aquesta capa és vital en els primers dies.

Us recomanem la pel·lícula del viatge de l’emperador.