diumenge, 14 de febrer de 2010

Les orques

L’orca és un mamífer aquàtic, el més gros de la família dels dofins. Pot arribar a fer 10 metres de llargada i arribar a pesar fins a 9 tones. El cos és de forma massissa, amb el cap arrodonit i poc diferenciat. Els colors són molt característics: totalment negre el dors i blanc a la part inferior. La taca blanca del costat del cap de l’orca sembla un gran ull.
L'orca és el depredador més poderós i temible de la mar perquè ataca qualsevol presa de grandària suficient: peixos, foques i també les balenes. Viu en grups de fins a 30 individus, i la seva velocitat, pot ser de fins a 40 km/h, aquestes dues característiques la fan encara més perillosa.
Viu en mars fredes, per això a la mar Mediterrània no se’n veuen.
Les orques en llibertat poden viure 80 anys o més, però en captivitat no solen passar dels 20 anys.


Sabíeu que al Zoo de Barcelona n’hi va haver una, que es deia Ulisses? Era un mascle, estava ensinistrat i feia l’espectacle junt amb els dofins!
Però aquí, la piscina era massa petita i l’any 1994, després de 10 anys, la van acabar traslladant al Zoo de San Diego, als Estats Units... en avió!



Si feu clic a la imatge trobareu la webcam del Zoo de San Diego per si la voleu veure en directe…

Això sí, us caldrà una mica de paciència i sort!