dilluns, 15 de març de 2010

L'alga Wakame


L'alga wakame és una alga marró, molt similar a la kombu. Fins i tot seques es confonen entre elles. La wakame és més fina i verdosa en remullar-les. És nativa de les aigües del Japó, creixent en corrents de moviment ràpid, igual que la kombu.

Es menja sovint combinada amb les verdures terrestres. És molt saborosa saltejada amb cebes, o remullada i servida amb cogombre i suc de llimona, o amb una amanida d'estiu decorada amb vinagre. Es torra una mica al forn i es pica fins a convertir-la en pols, utilitzant llavors com a condiment per l'arròs. També es combina molt bé per a les sopes, especialment de miso. Pel seu gust suau, és la més utilitzada a occident, i la tercera per ordre de popularitat al Japó.

És molt semblant a nivell nutricional a la kombu, rica especialment en calci i els grups vitamínics B i C. Igual que la kombu, té la capacitat d'estovar les fibres dels aliments amb què es cuina.

1 comentari:

maite ha dit...

Hola nois i noies,
Aquesta té millor aspecte que la cochayuyo ( que fa por de debó ).
Fins i tot es podria provar.
Maite