dilluns, 15 de març del 2010

Més flora marina


Les plantes en els mars estan dominades per les algues. Les algues són un grup molt ampli que inclou moltes formes de vida entre les que podem trobar algues que només es poden veure sota el microscopi com les diatomees, fins macroalgues, que inclou l'alga gegant coneguda com sargaso o kelp.

Les algues tenen diverses formes de vida. Hi ha unes que són flotants que es mouen amb els corrents marins. També hi ha algues que viuen fixes a algun substrat (bentòniques), per exemple, el fons marí rocós (epilítiques) o fins i tot s'adhereixen i viuen en la closca d'una tortuga marina o un altre animal (Epizoo). Les algues també varien en la seva forma i diversitat segons la regió marina on habiten i la temperatura de l'aigua.

S'estima un total de com a mínim 700 espècies d'algues distribuïdes al llarg de les costes del país.

Sabies que la planta que creix més ràpid en el món és el sargasso (Macrocystis pyrifera)? Es tracta d'una alga que en els mars mexicans viu fixa a fons rocosos del Pacífic a l'altura de la Baixa Califòrnia. Aquesta alga arriba a créixer fins a 60 cm diaris arribant a aflorar fins a la superfície del mar (60 m. de llarg).

Al Carib mexicà hi ha altres plantes representatives de certs ecosistemes com les pastures marines (Thallasia). Les pastures marines viuen en bancs sorrencs d'aigües clares i formen extenses pastures on habiten espècies animals com cargols, llagostes, crancs, ratlles i peixos de fons. En els bancs de Thallasia és comú trobar tortugues marines reposant o a la recerca d'aliment.