dilluns, 26 d’abril del 2010

Contaminació de les aigües



Hola a tots! Sóc la Noemí i us porto més informació sobre aquest tema. Aquesta informació ens aporta aspectes sobre la contaminació de les aigües, no pas de la contaminació marítima. Perquè no només contaminem els mars, (la veritat és, que si només contaminéssim els mars, la terra no estaria així, però aquest és un altre tema i ara estem parlant de la contaminació de les aigües) sinó que també contaminem les aigües dels rius, per exemple, també contaminem la ciutat... En resum, mireu aquesta informació sobre la contaminació!

CONTAMINACIÓ DE LES AIGÜES

La contaminació de l'aigua és aquell tipus de contaminació calorífica, física(1), química(2) o biològica(3) que afecta l'aigua dolça o salada a la Natura; és a dir, és la modificació de les característiques d'unes aigües donades de manera que es provoqui una alteració mesurable d'aquestes, en especial si això comporta un perill de canvi a l'ecosistema al que pertany o de salut a l'home o d'altres espècies.
Un dels tipus de contaminació típics és l'aportació de calor, en fàbriques que recullen l'aigua per a processos industrials i després, encara que filtrada i purificada, la tornen més calenta. Hi ha reglamentacions que les obliguen a retornar l'aigua en unes condicions tèrmiques i bioquímiques donades i mesurables respecte a les condicions de l'aigua abans de ser utilitzada.
Un altre tipus de contaminació de l'aigua evitable és l'
eutrificació o sobrenutrició de les aigües, cosa que provoca l'expansió desmesurada d'algunes especies (típicament algues) que provoquen la mort de totes les altres.
És també possible que l'aigua es contamini per un accident, per exemple, un vaixell que es trenca i deixa anar el combustible, o a través del sòl.

1.La física "natural" "natura" es la ciència que estudia la natura en el seu sentit més ampli, ocupant-se del comportament de la matèria i l'energia, i de les forces fonamentals de la natura que governen les interaccions entre les partícules. Fou anomenada filosofia natural fins a finals del segle XIX.

2. La química és la ciència que estudia la composició, estructura, i propietats de la
matèria i els canvis que aquesta experimenta durant les reaccions químiques.

3. La biologia és una de les ciències naturals que té com a objecte d'estudi la matèria viva i més específicament el seu origen i evolució; així com de les seves propietats (gènesi, nutrició, morfogènesi, reproducció, patogènia, etc.).