dilluns, 17 de maig del 2010

Transport marítim




Hola, sóc la Noemí i us porto informació del transport marítim, no dels transports, com per exemple, el submarí, que ja us va enviar informació en Guillem Juanico, si no del verb transportar. Al que anem, espero que aquesta informació us informi bé.




TRANSPORT MARÍTIM

El transport marítim és l’acció de portar persones (passatgers) o coses (cargues sòlides o líquides) per mar de punt geogràfic a un altre bord de un buc amb una fi lucrativa.

El transport marítim, en el àmbit mundial, és la manera més utilitzada per el comerç internacional. És el que soporta major moviment de mercancies, tant en contenidor, com granels secs o líquids.

Tenint en compte que el planeta Terra està cobert per aigua en les seves dues terceres parts, l’home ha buscat la manera de viatjar sobre l’aigua. Així l’aigua ha unit diverses parts del globus terraqui perquè els vaixells naveguen per elles.

El transport de persones per via marítima ha perdut molta de la seva importància debut al desemvolupamenr de la activació comercial. Subsistit de forma significativa solament en dos àmbits: les travesses curtes (petites distancies entre illes o dues vores de un riu) i els creuers turístics..
El transport marítim és per la seva pròpia naturalesa internacional, encara existeix el cabotatge al llarg de les costes d’un país.


CARACTERÍSTIQUES DEL TRANSPORT MARÍTIM

Gran capacitat: es poden transportar grans masses de granels o de contenidors. Els grans petroleres anomenats ULCC (Ultra Large Crude Carrier), tenen una capacitat de més de 500.000 tones de pes mort.

Àmbit internacional: és el millor mitjà per traslladar grans volums de mercaderies entre dos punts allunyats geogràficament.

Flexibilitat i versatilitat: s'han construït vaixells de diverses mides i adaptats a tot tipus de càrregues, a més dels tradicionals vaixells de càrrega, hi ha metaners, per a càrrega rodant, per a càrrega refrigerada, per granels sòlids ...


MARINA MERCANT

La flota de vaixells d’un país o “marina mercant” és el conjunt de vaixells tripulats per civils, que es dediquen al transport de passatgers o mercancíes.

1 comentari:

HELENA ha dit...

Gràcies Noe , només s'habia la meitat de les coses , però gràcies a tu ja ser el que no sabia