dilluns, 21 de març del 2011

Carles Sabater i Hernàndez

Carles Sabater va néixer a Barcelona el 21 de setembre de 1962 al barri de la Barceloneta. Va néixer de cara al mar, tot i així, sent un nen, quan era a Barcelona, gairebé sempre li donava l'esquena al paisatge mediterrani. Li agradava molt Llançà que era el poble on passava els estius.

Va estudiar a l'Acadèmia Barceloneta i va formar part del Club Natació Montjuïc.Va decidir que volia estudiar teatre, i per tant, fer-se actor.

Carles Sabater tenia com a mite James Dean, perquè veia en ell una figura elegant, rebel i atractiva. Amb el pas dels anys, Sabater arribaria a ser com Dean: ros, seductor, artista, a estones trist i melancòlic. Va decidir anar a l’Institut del Teatre i va ser aquí on va començar la seva carrera d’actor.

A l’any 1986 va veure en la música un mitjà per expressar-se, ja que aquell any va conèixer Pep Sala. El naixement d’aquesta unió musical va ser casual, ja que Sabater va anar fins al conservatori de Vic per fer la gravació d’un programa de TV3 que mai no seria emès. Pep Sala, Joan Capdevila i Carles Sabater van formar una de les grans bandes del rock català als anys 90 anomenat Sau.

Van saber expressar l’amor per la lluna, l’amistat en cançons com “Boig per tu” o “Glòria”.

Més endavant, Sabater va participar en obres de teatre, va formar part de sèries de televisió, va participar en pel·lícules de cine i per últim en el teatre musical.

Després de presentar el seu nou disc, Sau va iniciar la gira XII. El 12 de febrer de 1999 Sau va fer el que havia de ser el primer d'un seguit de concerts que formaven la gira. Després de finalitzar més de dues hores de concert, als camerins, Carles Sabater queia a terra. La matinada del 13 de febrer de 1999 es confirmava la seva mort, a l'edat de 36 anys.

Joan Bosch

1 comentari:

Montserrat ha dit...

Els qui tenim una "certa" edat recordem molt bé les cançons de Sau i també al Carles Sabater. Recordo haver-lo saludat personalment una nit de Cap d'any quan feia un espectacle musical al teatre en companyia de l'Àngels Gonyalons i va baixar a brindar amb els espectadors.
La seva mort ens va colpir a tots, i a casa, acabats de casar 15 dies abans, la recordem com la primera notícia que vam saber a la nova llar.
Sempre el recordarem.