Durant l'època de la Quaresma, els dimecres i divendres podem trobar als forns de pa ipastisseries els típics bunyols de vent. Mmmm! Quina cosa tan dolça i bona!!!
Però... si és dilluns, per exemple, per què hem d’esperar? Us atreviu a fer-los vosaltres mateixos?
Ingredients: (per uns 30 bunyols)
- 125ml de llet
- 75g de farina
- 60g de mantega
- 3 ous
- sal
- anís sec
- sucre
Com es prepara?
Utilitzarem un cassó on posarem a coure la llet, la mantega i la sal fins que bulli. Quan comenci a bullir, retirarem del foc el cassó i afegirem la farina (tamitzada) d'una sola vegada. Ho posarem de nou al foc i anirem remenant fins que es faci una bola. Retirarem i posarem aquesta pasta a un bol. Deixar-la refredar i afegir les essències i els ous un a un. El darrer ou, l'incorporarem a cullerades fins que la massa sigui brillant, només si és necessari.
Fregirem les boletes en oli no molt calent. Una vegada fregit s'hauran d'arrebossar amb sucre. Jo els hi he posat també canyella.
L'Elena de Chocolate y Pimienta suggereix salpicar amb l'anís sec. Molt bona opció.
Són molt tradicionals els bunyols de vent o caragirats, que són clars i rodons, no en forma d'anell com els de l'Empordà, i que es mengen durant la Quaresma a les comarques de Barcelona.
Martí Oms
2 comentaris:
A veure si un dia d'aquests en fem i els portem al grup d'investigació.
Esperem que surtin bons.
Montserrat
Els bunyols m'encanten!!!un dia provarem de fer la recepta,espero que surtir bona.
Gràcies Martí per donar-nos la recepta.
Laia Pifarré
Publica un comentari a l'entrada