dilluns, 4 d’abril del 2011

Jaume Alguersuari

PRIMERS PASSOS

Alguersuari va néixer el 23 de març de 1990 a la ciutat de Barcelona. Va començar els seus primers passos en el món de l'automobilisme als 13 anys quan va debutar al Campionat de Catalunya de karts en categoria aleví, passant posteriorment a la competició en categoria cadet.

Als 13 anys va començar a participar en proves a nivell europeu, així entre2003 i 2004 va competir en la categoria ICA Junior i va obtenir excel·lents resultats tant a les competicions d'Espanya com d'Europa. L'any 2004 va proclamar-se Campió d'Espanya guanyant totes les carreres disputades i sent el pilot més jove en aconseguir-ho, i també fou el dominador absolut de la Copa Internacional de Campions, assolint la 4a plaça a l'Open Màsters d'Itàlia i la 7a posició en el Campionat d'Europa.

Als 15 anys es va convertir en pilot de fàbrica de la casa Intrepid i va participar en la categoria ICA, aconseguint guanyar el Campionat d'Espanya de Karting i el subcampionat de la Copa del Món FIA Àsia-Pacífic en el seu debut. Durant el 2005 va compaginar els seus triomfs a nivell de karting internacional amb el seu primer contacte amb cotxes de la Fórmula Junior 2.0 de Renault a Itàlia, de la mà de l'equip Tomcat Racing. Va assolir dues victòries batent un nou rècord de precocitat al ser el pilot més jove a guanyar una carrera d'aquest campionat.


CAP A LA FÓRMULA 1

En observar els seus passos l'equip Red Bull Racing s'interessà per Alguersuari per tal d'inscriure'l en el seu programa "Joves pilots", passant a formar part de l'equip Junior de Red Bull i a participar en la Fórmula Renault 2.0 l'any 2006. En aquest campionat quedà en la 10a posició, es convertí en el millor debutant de l'any i fou el pilot més jove en aconseguir un podi. Va combinar les carreres a Itàlia amb la Formula Renault Eurocup 2.0 i es va alçar amb el títol de la Winter Series Formula Renault 2.0 amb 4 victòries, sent el pilot més jove a guanyar una carrera en aquest esdeveniment. La temporada següent, amb 17 anys, va continuar participant en aquestes categories, assolint el subcampionat de la Formula Renault 2.0 Itàlia.

Jaume Alguersuari va ser un dels pilots més joves en debutar a la F1.

Ara fa pocs dies va celebrar el seu aniversari, exactament el 23 de març del 2011, el Jaume Alguersuari va fer 21 anys.

Guillem J.