dilluns, 11 d’abril del 2011

Ot el bruixot




Ot el bruixot és el còmic més popular de Picanyol.

El protagonista principal és l'Ot, un bruixot vestit de negre que amb la seva màgia arregla situacions en cinc vinyetes . Tan aviat el que fa és ajudar a altra gent com gastar bromes a altra gent (amb freqüència als rics forts i poderosos). Són acudits muts en què el text només apareix quan és llegible pels mateixos personatges del còmic i en les constants onomatopeies, entre les que hi ha les fruit dels seus encanteris. Malgrat va vestit amb roba antiga, hi apareixen molts casos als temps moderns que no han de considerar-se anacronismes si es té en compte que l'Ot té el poder de viatjar en el temps.

Altres personatges que hi apareixen molt són:

- El mussol que normalment només és un observador, però sovint li toca el rebre.

- L'esposa que és egocèntrica i colèrica, sempre té exigències i a la mínima es posa a perseguir l'Ot fent servir una escombra a tall de garrot. Ella no té poders.

- El policia que sovint persegueix l'Ot per les seves malifetes, però sense aconseguir-ho.

Va aparèixer per primer cop al número doble 215/216 de Cavall Fort del 1971 i hi ha aparegut ininterrompudament des del número 218.


Les seves aventures han estat recollides en les col·leccions "Ot el Bruixot" i "El Barret de l'Ot", així com en l'especial de 20 anys, tot això de l'Editorial Pirene. També l'Editorial La Galera ha fet una col·lecció que es diu "Ot, el bruixot". Edicions Baula també va publicar contes (no acudits) per a nens petits amb l'Ot com a protagonista. S'ha fet una representació amb titelles amb aquest protagonista, i ha estat el personatge dels Otijocs, jocs d'ordinador per els nens i nenes.

A partir de la Diada de Sant Jordi del 2009, Norma Editorial publica un volum que s’esdevé cada any amb la intenció de recollir la totes les tires que s'han fet de l'Ot.

Joan Bosch