dilluns, 16 de maig del 2011

LA MONA DE PASQUA

























Ingredients

Per al bescuit
■ 4 ous
■ 150 gr de sucre
■ 150 gr de farina
■ 20 gr de farina d'ametlla
■ 5 gr de llevat
■ 2 clares muntades
■ 50 gr de sucre
■ Per a la tòfona de guarnició
■ 125 gr de nata líquida n
■ 30 gr de sucre
■ 30 gr de sucre
■ 250 gr de xocolata negra
■ 125 gr de mantega redien
Per al farciment: te
■ 300 gr de melmelada de préssec


Preparació
Per fer el bescuit es munten en un bol els ous i el sucre. A part barregem la farina i el llevat; la posem en un colador i es tira a poc a poc, perquè no surtin grumos, sobre la preparació anterior. Regirant sempre, s'agrega la farina d'ametlla. En altre bol es munten les clares a punt de neu; quan estan a mig muntar, se'ls afegeix 50 gr de sucre. Una vegada muntades es barregen amb la preparació de farina i ous. El resultat es bolca en un motlle prèviament untat amb mantega i enfarinat. Es fica tot en el forn a 180ºC durant uns 40 o 45 minuts. Després es retira el bescuit, es deixa refredar, es treu del motlle i es talla per la meitat, per a emplenar-lo amb la melmelada. Es desfà la xocolata al bany maria, se li afegix la mantega i es regira fins que es funda. Es cobreix el bescuit amb la xocolata i es deixa refredar. La tòfona és necessària per a fixar els ous de pasqua sobre el pastís: es posa la nata líquida al foc. Quan bulli se li afegix el sucre i la xocolata negra i es manté al foc, removent sempre, fins que la xocolata es fongui. Després es deixa refredar. Per als guarnits també pot recórrer-se als típics pollitos, plomes, etc.


Martí