dilluns, 16 de maig del 2011

Museu de Cera de Barcelona


L'edifici del Museu de Cera de Barcelona es va construir l'any 1867 per la companyia general de crèdit “El Comercio”, la qual va ser la seu del Banc de Barcelona i després la de “Crédito y Docks”. El 1874, moltes de les riqueses de la burgesa barcelonina es guardaven en aquest edifici que va crear Elies Rogent. El 1973, Enrique Alarcón va decidir emprendre un nou projecte amb l'edifici: el transformaria en un museu de cera. L'arquitecte que també era escenògraf, va escollir aquest edifici ja que el considerava ideal pel misteri i l'encant que transmetia. Per a la seva construcció, va escollir materials com el marbre, la fusta, l'acer, la seda i el cristall, entre d'altres.

Aquest petit santuari de cera es dedica a la reproducció de diversos personatges, tant històrics com ficticis. Disposa d'una sala del terror, on s'hi reprodueixen també escenes de tortures. A la sortida, s'hi troben dues cafeteries que criden especialment l'atenció pel seu disseny: una és el Bosc de les Fades, un lloc màgic i únic poblat d'arbres, gnoms i altres criatures inesperades; l'altra és el Passatge del Temps, un espai confortable i d'estil avantguardista envoltat de diferents maneres per llegir el pas de temps.



Al museu hi ha diferents parts:

  • Escala d’honor: Aquesta escala de marbre puja majestuosament amb la seva catifa vermella, que convida a entrar al misteriós indret.

  • Saló del recital: Conserva el mobiliari, la decoració i el celatge de Vilaró (1906) i on les figures més destacades del món de la música i la literatura toquen les seves simfonies acompanyats de figures polítiques importants i reis com Joan Carles i Sofia, així també com el príncep Carles, Diana de Gal·les i Camilla Parker. L'edifici del Museu de Cera de Barcelona es va construir l'any 1867

  • Pati de cristall: És cobert amb un exemplar de volta de vidre i presidit per un oli de Vilumara i Junyent (1908), on hi figuren grans personatges de la història.

  • Saló gòtic: Aquest saló és d'estil neogòtic català inspirat en el Saló del Tinell de Barcelona, els arcs de pedra del qual suporten una coberta de fusta. La gràcia d'aquest és que és el resultat d'una il·lusió vista amb un mirall, el qual reflecteix l'altra meitat de l'arc.

  • Cambra cuirassada: És original de l'entitat bancària que tenia la seu a l'edifici i va haver d'obrir-se en una paret amb un bufador per permetre-hi la visita. Aquí s'hi reprodueix l'atracament en un banc i, secundàriament, també hi ha un llibre de dedicatòries.

  • Passatge del Terror: En aquest temut indret, s'hi poden veure els assassins en sèrie més importants de la història i altres personatges de pel·lícules de por, com per exemple Freddy Krueger. També hi ha una guillotina que de tant en tant es deixa caure i simula que li talla el coll a algun personatge.

A la sortida del museu hi ha una botiga de records.

Joan Bosch