dilluns, 12 d’abril del 2010

Contaminació i més contaminació


Hola sóc la Noemí i com heu llegit en el missatge del Cèsar, al Abril toca contaminació marina. Aquesta informació sobre la contaminació marina és molt inportant que el llegiu amb molta atenció:

Introducció
Quan parlem de contaminació ens referim a l'alteració d'un medi natural, degut a l'acció directa o indirecta de l'home, de pertorbacions materials o radiacions que introdueixen modificacions de l'estructura, composició i funció dels ecosistemes afectats. Un d’aquest sistemes pot ser el mar. L’humà contamina molt les platges i les aigües avui en dia. I és la contaminació marina el que fa que els animals del mar potser morin.


Principals orígens de la contaminació marítima.
El transport marítim, especialment els productes petrolífers i industrials, acostumen a produir accidents que representen aportacions al mar de grans quantitats de petroli i d’altres productes. El petroli pot ofegar als animals. Si un vaixell petroler té algun accident al mar tot animal que estigui allà morirà. Ja que el petroli fa tanta pudor que ofegarà al primer que trobi. El percentatge d’accidents és mínima, però els efectes contaminats i la destrucció dels ecosistemes de les costes afectades són importants i irreversibles.

Els Rius transporten al mar les contaminacions agrícoles, urbanes i industrials que recullen a la llarga dels seus recorreguts i poden abocar al mar contaminats produïts terra endins.

Causes de la contaminació de les platges
1. La boa turística de les passades dècades va produir un gran incrementada de l’urbanització de les costes a Catalunya, Espanya i en general a la costa del Mediterrani. Moltes d'aquestes construccions es van realitzar la Edificació massiva a la hora de la línia de la costa il•legal o sens normativa.

L'arribada massiva de banyistes que van omplir les platges va tindré conseqüències ambientals negatives.

2. Acumulació de residus a la costa i al mar: plàstics, llaunes, etc. Aquests materials poden causar la mort dels peixos i altres animals marins.

3. Contaminació acústica i de l'aigua generades per la navegació d´esvarra.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Com es pot ser tant porc i tirar tanta brossa als rius i al mar?

Aviat haurem d'anar a la platja amb banyador de coll alt, mitjons i guants!!!!

Família Segura-Sierra