dilluns, 28 de febrer del 2011

Algú especial al Zoo...

El Zoo de Barcelona està ple d'animals; dofins, osos, pingüins... Però, fa uns anys, va allotjar algú especial: el Floquet de Neu.
Era molt especial: era un goril·la albí, és a dir, completament blanc.
Era una bona atracció per els turistes.

Es calcula que va néixer sobre el 1964 i, després d'arribar al Zoo i estar-hi un temps, va morir el 24 de novembre de 2003, a l'edat de 39 anys, força més de la mitjana de vida que té un goril·la, uns 25 anys aproximadament.
Per tothom, va ser una notícia molt dolenta, ja que podria haver-hi turistes que venien a Barcelona per veure el goril·la i, a més, un animal així no neix tots els dies.

L'1 d'octubre de 1966, un caçador anomenat Benito Mañé, el va capturar als afores de la ciutat de Nko (Río Muni, actualment, Guinea Equatorial)
L'1 de novembre del 1966 es va traslladar a Barcelona i, més tard, es va portar al Parc Zoològic. Quan el van trobar, encara era molt petit.
Tot i que va tenir 22 descendents, ningun va heretar el seu pèl blanc.

A partir de 2001 es va veure que tenia una mena de "càncer" a la pell poc comú, possiblement provocat per ser un goril·la albí. Al setembre de 2003, es va anunciar que s'estava morint, fins que va arribar el dia que ens va deixar.

Des de la seva mort, moltes persones han demanat que es clonés, és a dir, que es fessin més còpies d'ell. I és possible que es faci, perquè al Zoo tenen mostres del seu ADN.

I això també fa que Catalunya sigui especial.


Noemí Adell