dilluns, 10 de gener del 2011

El modernisme, la pedrera i la mançana de la discòrdia


Hola, sóc la Noemí.

Estic molt contenta d'estar en el grup d'investigació de nou. Durant aquests dies, us parlaré d'alguns monuments, edificis, etc, d'Antoni Gaudí. Un dels membres del grup, va penjar informació sobre ell. I, per això he pensat en fer-ho.


Començaré per la 'mançana de la discòrdia'. Es diu així, perquè les persones riques del temps del modernisme, "discutien" per veure quina era la casa més bonica de tota la "mançana". Allà, hi ha tres cases que són molt famoses; la casa Amatller, la casa LLeó i Morera, i, finalment, la casa Batlló.

Gaudí va fer la casa Batlló.

Sobre la casa Batlló, la gent diu molts temes en els que Gaudí es podia haver inspirat. Un dels temes és la llegenda de Sant Jordi. Com veieu a la fotografia de la casa, el teulat sembla la pell del drac, que va matar amb la llança, que seria la xemeneia. Els balcons representaven els cranis de les víctimes que menjava el drac, i el balcó de dalt de tot, el que està al centre, representa la rosa que li va regalar el cavaller a la princesa, després de salvar-la de ser endrapada per un drac.

També hi ha una altra interpretació, el carnaval. La teulada representava un drac de carnestoltes, i els balcons, els antifaços. I el colorit de la casa representa les disfresses.

I, finalment, també es diu que Gaudí es va inspirar en el cos humà. Els balcons, eren el crani, les columnes representaven ossos del cos humà.

Antoni Gaudí, apart de la casa Batlló a la mançana de la discòrdia, va fer la Pedrera.

Aquest edifici, per nosaltres i per als turistes, ens sembla una casa preciosa i magnífica. Però, a la gent rica i fina d'aquella època, no els agradava tant. Els semblava una casa molt lletja, i, coneixent Gaudí, no era molt com ell les feia. Ell, fa moltíssimes obres plenes de colors, trencadíssos, vitralls, etc. I, la gent de la seva època, no va apreciar gaire la casa que havia fet. En realitat, aquesta casa es deia casa Milà, ja que Gaudí l'havia construït per als senyors Milà. Ara, la casa és un gran lloc per als turistes que vénen a Barcelona, i, fan una cua enorme, per poder entrar a la casa.

Doncs, això és tot per avui. En la pròxima entrada, parlaré sobre Antoni Gaudí i el Senyor Güell i les fantàstiques obres que va fer per a ell.

Adéu!!!

Noemí